Bedrijfspand en magazijn van 30.000 m3 gas naar 60.000 kwh elektrisch
… en een koele werkplek, ook in het magazijn

Lomed B.V. is al 30 jaar toonaangevend op het gebied van orthopedische hulpmiddelen en oplossingen. Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van de bedrijfsfilosofie, niet alleen voor de producten maar ook ten aanzien van werknemers en bedrijfshuisvesting.

Met een gasverbruik 30.000 m3/jaar wilde Lomed een grote stap zetten met een vermindering van het energieverbruik. Ook was het ’s zomers te warm in de magazijnen en koelen was een randvoorwaarde.

Stienstra Service & Onderhoud heeft dit project uitgewerkt en gekozen voor drie 40 kW Heliotherm Solid Lucht/Water warmtepompen: een voor de kantoren en twee voor de magazijnhallen. Aangesloten op twee grote 1500 liter buffervaten en met 75 mm geïsoleerde aanvoer- en retourleidingen naar een aantal Sonniger CR3 max lucht heaters.

Koelen is boven het dauwpunt en zorgde in de warme zomer van 2022 voor een zeer aangenaam binnenklimaat.De installatiewerkzaamheden namen vier weken in beslag en het project is binnen budget en op tijd opgeleverd.

HELIOTHERM NEDERLAND – DELTHERMA B.V. • NOBELSTRAAT 9B, 6902 PH ZEVENAAR • TEL. 088 116 8444
HALLO@DELTHERMA.COM • WWW.DELTHERMA.COM

Een Heliotherm warmtepomp krijgt ook uw huis comfortabel warm (en koel)

De beste manier om uw huis of bedrijf warm (en koel) te houden is met een warmtepomp. Een 200 jaar oud principe, stap voor stap verbeterd, met inmiddels een 100 jaar oude techniek. Heliotherm uit Tirol, Oostenrijk, maakt al sinds 1987 zeer degelijke, betrouwbare en efficiënte warmtepompen. Of u nu lucht als bron wil, of de bodem in wil: verticaal of horizontaal, met glycol of direct verdampende CO2 (R744) of C3H8 (R290, propaan), Heliotherm heeft het allemaal. De lucht/water machines van Heliotherm, gemaakt van aluminium en met gehard glas, weerstaan zon en regen, hitte en koude, en zien er na heel veel jaren nog hetzelfde uit. Fluisterstil vanwege de overgedimensioneerde ventilator, capaciteiten vanaf 8 kW bij –10ºC (dat komt ongeveer overeen met een gasverbruik van 25 m3 in 24 uur) tot maar liefst 55 kW, en met een zeer hoge SCOP tot 5.3* voor de split lucht/water warmtepompen. Met het juiste warmteafgiftesysteem in huis (voldoende radiatoren en/of vloerverwarming) krijgt u het

behaaglijk warm, hoe koud het buiten ook moge zijn, en met voldoende warm water. Te allen tijde heeft u inzicht in uw verbruik, de werkelijke Coefficient of Performance en ook de Seasonal COP (SCOP), en kunt u zelfs uw Heliotherm warm water laten produceren wanneer de zon schijnt op uw zonnepanelen (Smart Grid Ready).
Het moderne ontwerp past zowel bij monumentale- als bij nieuwbouwpanden. Heliotherm is ongekend stil: 30,8 dB(A) op 3 meter afstand vanaf het midden van de unit. De split modellen zijn vrijwel onhoorbaar: 18 dB(A) op 3 meter afstand (!).

*Praktijkcijfers van de Seasonal Coefficient of Performance voor bestaande installaties beschikbaar.

HELIOTHERM NEDERLAND – DELTHERMA B.V. • NOBELSTRAAT 9B, 6902 PH ZEVENAAR • TEL. 088 116 8444
HALLO@DELTHERMA.COM • WWW.DELTHERMA.COM