Monobloc

De eenvoud zelve

Monobloc

De Heliotherm lucht/water monobloc machines (alles-in-een) zetten de standaard voor prestatie, stilte en ontwerp

De Comfort Compact is een monobloc uitvoering: alles-in-een en zonder binnenunit. Deze wordt op een betonnen sokkel geplaatst en alle leidingen zijn onder de warmtepomp weggewerkt. Gemaakt van aluminium: UV- en vorstbestendig. Condenswater loopt direct de afvoer in en er is geen kans op mogelijke beschadiging van draden of isolatie. De overbemeten verdamper (60, 80, en 100m2 voor de 8, 12, en 18kW resp.) in combinatie met de hoog-capaciteit ventilator maakt de unit buitengewoon efficiënt en uiterst stil: zelfs bij 100% belasting (luchtverplaatsing  8.000 m3/uur) valt een blad van de boom eenvoudig langs de luchtinlaat.

Februari 2021: een 12 kW Heliotherm met 12 kW vermogen bij –6.9oºC

De grote verdamper ontdooit binnen 1 minuut, zodat u ook bij temperaturen net boven het vriespunt met hoge luchtvochtigheid op uw Heliotherm kunt vertrouwen.
Al onze warmtepompen zijn traploos vol-modulerend van 20% tot 100% (de compressor, de beide pompen, en de ventilator). Zelfs bij temperaturen van –7ºC werkt de warmtepomp nog met een COP van 3,2 en zonder elektrische bijverwarming. Met een goed warmteafgiftesysteem in huis maakt Heliotherm het behaaglijk, hoe koud het ook is. Daarnaast hebben alle Heliotherm warmtepompen remote monitoring voor extra gemak, zekerheid en een (nog) betere nachtrust.