Meest verkocht

Overcapaciteit

Heliotherm warmtepomp lucht / water

Heliotherm noemt het wel een 8, 12, of 18 kW warmtepomp, maar dat is het vermogen bij –7ºC. Bij +7º is het ong. 12, 16, en 24 kW resp. De Heliotherm met lucht als energiebron. Buitengewoon stil, voldoende capaciteit, efficiënt. De compressor, de beide pompen, en de ventilator zijn vol-modulerend.

Heliotherm werkt niet met een elektrische bijverwarming of een gas-gestookt toestel in een hybride opstelling. En daarom haalt de Heliotherm een uitzonderlijk hoge Seasonal Coefficient of Performance van 5,3: voor 1 kWh elektriciteit levert de Heliotherm 5,3 kWh warmte.

Heliotherm. Alleen krachtig.

 

De Comfort Compact is een monobloc uitvoering: alles-in-een en zonder binnenunit. De CC wordt op een betonnen sokkel geplaatst en alle leidingen zijn onder de warmtepomp weggewerkt. Gemaakt van aluminium: UV- en vorstbestendig. Condenswater loopt direct de afvoer in en er is geen kans op mogelijke beschadiging van draden of isolatie. De overbemeten verdamper (60, 80, en 100m2 voor de 8, 12, en 18kW resp.) in combinatie met de hoog-capaciteit ventilator maakt

de unit buitengewoon efficiënt en uiterst stil: zelfs bij 100% belasting (luchtverplaatsing  8.000 m3/uur) valt een blad van de boom eenvoudig langs de luchtinlaat.
De grote verdamper ontdooit binnen 1 minuut, zodat u ook bij temperaturen net boven het vriespunt met hoge luchtvochtigheid op uw Heliotherm kunt vertrouwen.
Al onze warmte-pompen zijn traploos vol-modulerend van 20% tot 100% (de compressor, de beide pompen, en de ventilator).

Zelfs bij temperaturen van –7ºC werkt de warmtepomp nog met een COP van 3,2 en zonder elektrische bijverwarming. Met een goed warmte-afgifte systeem in huis maakt Heliotherm het behaaglijk, hoe koud het ook is. Daarnaast hebben alle Heliotherm warmtepompen remote monitoring wat u extra gemak, extra zekerheid, en een (nog) betere nachtrust geeft. Met afstand de stilste. Ook van dichtbij.

Heliotherm Warmtepomp Lucht Water Comfort Compact Flyer

Heliotherm Lucht Water Comfort Compact Technical Datasheet

Heliotherm Warmtepomp Sokkel 8-12-18

Heliotherm Warmtepomp Lucht Water Comfort Compact Fiche

Installatieschema Heliotherm Lucht Water Comfort Compact

De Basic Comfort is een split uitvoering met een fluisterstille buitenunit. Onder de betonnen sokkel zijn alle leidingen weggewerkt. Gemaakt van aluminium: UV- en vorst- bestendig. Condenswater loopt direct de afvoer in en er is geen kans op mogelijke beschadiging van draden of isolatie. De grote verdamper (60, 80, en 120 m2 voor de 8, 12, 18kW resp.) is onder een hoek van 45º geplaatst zodat condenswater sneller wegloopt. In combinatie met de hoog-capaciteit ventilator maakt dat de

unit buitengewoon efficiënt en uiterst stil: zelfs bij 100% belasting (luchtverplaatsing 8.000 m3/uur) valt een blad van de boom eenvoudig langs de luchtinlaat. De grote verdamper ontdooit binnen 1 minut, zodat u ook bij temperaturen net boven het vriespunt met hoge luchtvochtigheid op uw Heliotherm kunt vertrouwen. Traploos vol-modulerend van 20% tot 100% (compressor, de beide pompen, en de ventilator). Zelfs bij temperaturen van –7ºC werkt de warmtepomp nog met een COP van 3.2 

en zonder elektrische bijverwarming. Met een goed warmte-afgifte systeem in huis maakt Heliotherm het behaaglijk, hoe koud het ook is. Daarnaast hebben alle Heliotherm warmtepompen remote monitoring wat u extra gemak, extra zekerheid, en een (nog) betere nachtrust geeft. Niet stil maar onhoorbaar stil.

Stil, efficiënt, krachtig

Heliotherm Warmtepompen