Goed om te weten

Komt tijd komt raad

Goed om te weten

Er is altijd tijd om het goed te doen, maar nooit tijd om het overnieuw te doen

We zijn het nog niet tegen gekomen, een te kleine bron, een verkeerd berekende warmtevraag voor een woning, te dunne transport leidingen of een naregeling zonder parallel buffer (ook wel open verdeler genaamd), of een afgifte systeem niet voldoende voor de warmtevraag van de woning. Gelukkig maar. Echter dat neemt niet weg dat we altijd naar deze vier onderdelen kijken. Wanneer de bron pomp faalt, de transport leidingen (bemeten op hoge temperatuur laag volume) niet voldoende volume met een lage temperatuur door laten stromen, of wanneer het afgifte systeem niet de capaciteit heeft nodig voor de warmtepomp, dan krijgt Heliotherm al snel het verwijt.

Natuurlijk, dat wil iedereen voorkomen. Vandaar dat de vraag of een Heliotherm geschikt is voor u en uw woning of bedrijfspand, pas beantwoord kan worden na een bezoek van uw Competence Partner, uw installateur, of door ons. De warmtevraag van het object moet berekend worden, het huidige verbruik gecontroleerd, diameters van leidingen opgemeten of nagemeten, en of de bron volstaat voor de vraag.

Een klant merkte eens op dat ‘het moet straks wel werken’. Welnu, dat is iets waarvan wij zeker willen zijn voordat een project wordt aangenomen. We verkopen liever een warmtepomp minder dan een teveel. Zeker zijn er in het verleden projecten geweest en zullen er nog projecten zijn in de toekomst waar wij niets voor konden of kunnen betekenen, zij het vanwege de bron (buiten de genoemde vertrouwde bekende bronnen zijn er experimentele varianten op het een of ander), zij het vanwege het ontwerp (Heliotherm is de enige kapitein op het schip van het warme (of koude) water, dus geen aansturing van de Heliotherm door een ander systeem), of zij het vanwege het object. Niet alles is mogelijk, maar wel heel veel. Een goed overleg staat aan het begin van elke tevreden klant.