Waarom een warmtepomp van

Heliotherm?

Velen gingen u voor

WAAROM HELIOTHERM?

Heliotherm maakt sinds 1987 warmtepompen en er zijn in Nederland op dit moment (2020) ongeveer 1.000 Heliotherm warmtepompen in gebruik. Gebruikers zijn tevreden tot zeer tevreden, klachten worden bij units minder dan twee jaar oud onder garantie verholpen, en Heliotherm monitoort (indien u wenst) alle units op afstand. Ook u kunt uw Heliotherm met behulp van een web interface besturen.

Lees verder...

Heliotherm en haar competentie partner kunnen in-loggen, updates uitvoeren, en bijvoorbeeld een vacuüm ventiel aansturen opdat deze sneller of langzamer opent.

U merkt niets van deze service: zo geruis-loos als de unit zelf en bij een mogelijke storing weten wij het eerder dan dat u het zult merken. Indien u het al merkt.
Via de app ziet u op elk gewenst moment het verbruik, de temperaturen, de COP en de SCOP, het aantal uren in bedrijf, enzovoort, zodat u altijd weet hoeveel energie (warmte) uw Heliotherm levert en verbruikt.
Heliotherm warmtepompen zijn uitzonderlijk degelijk gebouwd: het buitendeel is geheel gemaakt van aluminium en alle bevestigingen zijn tevens van aluminium.
Vandaar blijft een Heliotherm roestvrij, een leven lang. Gezien het gewicht (ong. 250kg) zijn er vier personen nodig om de unit op de sokkel te plaatsen indien geen steekwagen voorhanden is.
Deze degelijke constructie heeft tot gevolg dat de compressor nauwelijks waarneembaar draait. Ook is het hierdoor vrijwel onmogelijk om een qua nominale capaciteit vergelijkbare andere warmtepomp te vergelijken met Heliotherm.
De vergelijking komt later, uit de praktijk: hoog comfort, lager energieverbruik, betrouwbaar. Wij gaan binnenkort recensies van gebruikers op deze site plaatsen.

Wel vragen we u bij een score van minder dan zeer tevreden eerst contact met ons op te nemen. Uitzonderingen lossen we op. Heliotherm heeft een naam hoog te houden.

❑ De meest efficiënte warmtepomptechnologie ter wereld
❑ Modulerende compressor, pomp, verwarmingspomp, ventilator
❑ Meest milieuvriendelijke arbeidsmiddelen met nul potentieel voor opwarming van de aarde
❑ Stromingstemperaturen tot 70°C mogelijk, dus ook combineerbaar met conventionele radiatoren
❑ PV gereed, met vermogensaanpassing op de beschikbare zonne-energie
❑ Stil door de geoptimaliseerde behuizing
❑ Tapwater met lagere temperaturen (48ºC) en dankzij het verswatersysteem geen legionella risico;
❑ Opslagtank voor waterverwarming
❑ Heliotherm Plus: Best in Class — ’s Werelds meest efficiënte warmtepomptechnologie en met maximale overheidssubsidies
❑ Ontwikkeling en productie in Oostenrijk en een grote bestaande markt in de gehele EU
❑ Fabrieksgarantie 2 jaar op de gehele warmtepomp
❑ Extreem lage bedrijfskosten dankzij de intelligente koelcyclus (twin-x technologie, dsi-technologie)
❑ Wereldwijde afstandsbediening van de warmtepomp via internet: uw verwarming op de gewenste temperatuur bij thuiskomst na een vakantie
Omdat het buitendeel volledig van aluminium is gemaakt en geen enkel plastic onderdeel, breken er geen door UV verweerde plastic delen af, zijn er geen schroeven die verroesten, en ziet uw Heliotherm er na tien jaar nog hetzelfde uit.

Heliotherm. Onverwoestbaar.

Van 0 naar 100

MODULEERT EEN HELIOTHERM?

Vier maal ja.
De compressor is modulerend.
De ventilator is modulerend.
De pomp is modulerend.
En de pomp voor de vloerverwarming is modulerend.

1. De compressor draait de meeste tijd op 40% van het totale…

Lees verder...

… vermogen en dat scheelt in het energieverbruik omdat de compressor nu eenmaal efficiënter werkt bij deelbelasting. De Heliotherm variëert van een geleverd vermogen van 3.2kW tot 10.2kW bij een 8kW warmtepomp (het opgenomen vermogen is dan een factor 5 lager).

2. De ventilator snelheid hangt af van de buitentemperatuur: lager bij hogere buitentemperatuur; lager bij lage luchtvochtigheid; hoger bij meer en lager bij minder vraag van de compressor.

3. De pomp van de warmtepomp draait langzamer wanneer het binnen 20ºC is en u wil het iets warmer hebben dan wanneer het binnen 15ºC is.

4. De draaisnelheid van de pomp voor de vloerverwarming is afhankelijk van de warmte afgifte in het systeem.

Een modulerende compressor is slechts een schakel in het geheel. Heliotherm stemt alles op elkaar af en optimeert zodoende het gehele systeem, vandaar dat ook bij uitzonderlijke temperaturen er voldoende capaciteit is en een laag verbruik.

Heliotherm. Efficiënt.

Smeltend ijs

HOE SNEL WERKT DE ONTDOOICYCLUS VAN EEN HELIOTHERM?

Met name bij dalende temperaturen tot 5ºC en hoge luchtvochtigheid bevriest de waterdamp in de lucht op de verdamper en zal de warmtepomp regel-matig de warmtestroom om moeten keren om het ijs te smelten. De ontdooicyclus duurt tussen 18 en 60 seconden.

Het grote oppervlak van de verdamper (60m2 tot zelfs 120m2)…

Lees verder...

… en de afstand van 4mm tussen de lamellen zorgt ervoor dat de capillaire werking geminimaliseerd wordt: het water stroomt sneller van de verdamper af en des te sneller kan de normale werking hervat worden. Bij een airconditioner in inverted mode heeft de buitenunit (in deze modus de verdamper) niet genoeg capaciteit en duurt het ontdooien te lang. Het gevolg is niet genoeg warmte in huis, hogere verbruikskosten, of een unit die lan-ge tijd geen warmte levert op het moment dat veel warmte nodig is.

Voordelen van een Heliotherm:

❑ Groot verdamper oppervlak;

❑ Ventilator met verwarmingsstrip om ijsafzetting op de binnenzijde van de behuizing van de ventilator te voorkomen en zodoende de bladen van de ventilator te beschermen tegen beschadiging door ijs;

❑ Elektrische noodverwarming bij extreme omstandigheden of in geval van een storing;

❑ Vier maal modulerend: Compressor, pomp, ventilator, en de pomp voor het verwarmingssysteem.

Heliotherm publiceert uitsluitend testwaarden van onafhankelijke instituten. Vraagt u ons om testrapporten of mogelijke vertalingen indien nodig.

Heliotherm. Betrouwbaar.

Auto’s en emoties

HELIOTHERM IS EEN ROLLS-ROYCE

Zeker niet. Heliotherm moet u zien als de meest moderne en meest betrouwbare hedendaagse auto. Sommige concurrenten zijn Amerikaanse auto’s uit 1980: minder betrouwbaar, duurder in het gebruik, en een kortere levenscyclus.

Heliotherm heeft een opvallend eigentijds ontwerp wat zowel bij oude mo-numentale panden als bij…

Lees verder...

… moderne nieuwbouw past. De aluminium behuizing kan niet roesten en is UV-bestendig. Wilt u de unit juist minder op laten vallen? Dan is het mogelijk om de glazen zijpanelen met een ontwerp te kiezen (het glas is gemonteerd op een aluminium plaat en is zeer resistent tegen beschadigingen).

Heliotherm. Opvallend mooi.

De rust zelve

HELIOTHERM IS HET STILST

Heliotherm is stil. Heel erg stil. Even wat getallen: het geluidsniveau in dB(A) op een zondagochtend vroeg in een huiskamer zal rond 26dB(A) zijn. Buiten is het al snel 30dB(A).
En dat is het niveau van een 8 kW Heliotherm monobloc op 3 meter afstand.

Een split zit dan op 18dB(A), en daarmee 2dB(A) onder de gehoorgrens. …

Lees verder...

Vele niet commerciële geluidsmeters gaan tot een minimum van 30dB(A). Omdat het geluidsniveau in een stille huiskamer op een zondagochtend waar-schijnlijk rond 26dB(A) ligt, is het heel moeilijk een Heliotherm in een buitenopstelling te testen: wind, geruis van bladeren, verkeer in de verte, en derge-lijke stijgt ver boven 30dB(A) uit.

Vandaar ook dat een Heliotherm warmtepomp weliswaar niet onhoorbaar is, maar vergeleken met andere warmtepom-pen zogezegd ‘onmogelijk’ stil is. U kunt te allen tijde ons verzoeken om een Heliotherm in werking te zien bij een van de tevreden Heliotherm klanten.

Bovenstaande cijfers zijn getest door het onafhankelijke proefinstituut AIT.

Heliotherm. Overtuig uzelf.

Stil, efficiënt, krachtig

Heliotherm Warmtepompen