Besparing

Besparing, subsidies en financiering

Wanneer uw gasverbruik naar nul gaat, dan zal het stroomverbruik stijgen. Een rekenvoorbeeld: u verbruikt nu 1800 m3 gas, een Heliotherm verbruikt dan om en nabij 3500 kWh om dezelfde hoeveelheid warmte te leveren. Met zonnepanelen en saldering gaan de kosten verder omlaag. Hoeveel zonnepanelen heeft u nodig? Om 3500 kWh op te wekken zullen dat ongeveer 12 tot 15 panelen zijn.

Van 1x35 naar 3x25A is niet duurder

Besparing
Een grove berekening en vergelijking met reeds uitgevoerde projecten geeft een redelijk nauwkeurig beeld. Daar kunnen we iets onder zitten, of iets erboven, maar grote verrassingen worden u bespaard.

Subsidie
Omdat alle Heliotherm warmtepompen een A+++ energielabel hebben krijgt u de maximale subsidie. Heliotherm warmtepompen zijn A+++, daarom zit er nog een extra subsidie op van €225. Voor een 8 kW (bij –10ºC) lucht-water Heliotherm is een bedrag van €3.450 plus €225 beschikbaar; voor een 7 kW brijn-water (7 kW bij bodem 0ºC) is het bedrag €4.200 plus €225. Het subsidie bedrag loopt op tot maar liefst €9.525 voor de lucht-water warmtepompen. Voor water-water warmtepompen is het bedrag zelfs een factor hoger (!). Voor hulp met de subsidie aanvraag kunt u ook terecht bij Simpel Subsidie.


Subsidie komt achteraf. Echter voor zakelijke investeringen moet de subsidie aangemeld worden voordat er besteld wordt

Lening bij uw bank, uw gemeente of het Nationaal Warmtefonds
Uw bank kan de kosten voor verduurzaming financieren, mogelijk in de hypotheek verwerkt, sommige gemeenten hebben subsidie programma's, en ook is er het Nationaal Warmtefonds. Kijk of ook u groen licht krijgt voor uw verduurzaming.

NWF

Wat kost het?
We gaan voorzichtig te werk met het uitbrengen van offertes. De vraag ‘wat kost een warmtepomp’ wordt beantwoord met ‘dat ligt eraan’. De meest eenvoudige installatie zou om en nabij €15.000 kunnen kosten, of €40.000 voor een zware opstelling met een grondgebonden systeem, aangesloten op meerdere groepen (met jacuzzi of zwembad bijv.). Voor woningen zijn dit zo ongeveer de bedragen waar de meeste installaties tussenin vallen. Voor industriële en commerciële projecten is een bedrag van €1.000 per kW vermogen aan te houden.

☎️ 088 116 8444

Welk vermogen zou nodig zijn?
Voor een idee van het benodigde vermogen volgt hier een aantal voorbeelden:
❑ In een huis van omstreeks 1900, zonder spouwmuren, met dubbel glas en een gasverbruik van 3000 m3, volstaat een 12 tot 18kW warmtepomp;
❑ In een jaren 30 hoekhuis tot 200m2, redelijk geïsoleerd (dubbel glas, spouwmuur isolatie, etc.) met een gasverbruik van 2000 m3 per jaar, volstaat een 8 tot 12kW warmtepomp;
❑ In een moderne hoekwoning van 200 m2 gebouwd na 1990, volstaat een 8kW warmtepomp.


Heliotherm monobloc, nu ook in R290 (propaan) uitvoering leverbaar

Hybride?
Hybride opstellingen, dus in combinatie met een gasketel, is een tussenoplossing. Prima om een of twee winters nog een back-up te hebben totdat de woning is voorzien van bijv. spouwmuurisolatie. In principe doen alle Heliotherm installaties hun werk ‘monovalent’: geen bijstook of bijverwarming met een elektrisch element, gaskachel, of anderszins. Wanneer we praten  over een 8, of 12, of 20 kW Heliotherm, is dat dus het vermogen van alleen de warmtepomp  (bij –10ºC), niet de warmtepomp én bijv. een elektrisch element tezamen.


Heliotherm is al vanaf 1987 van het gas af

De kleine lettertjes
De ene warmtepomp van 8 kW (bij –7ºC wel te verstaan) is de andere "8 kW warmtepomp" niet.  Soms worden er warmtepompen aangeboden voor een prijs die te mooi is om waar te zijn. Dit zijn warmtepompen die bij koude een elektrisch element inschakelen. De rekening wordt dan twee keer betaald. Eerst de warmtepomp en installatie en dan aan uw energie-leverancier, jaar in jaar uit. Wanneer er in de aanbieding in de voetnoot staat: “… met elektrisch verwarmingselement ter ondersteuning van de verwarming” dan weet u genoeg.

Contactgegevens

HELIOTHERM NEDERLAND
DELTHERMA B.V.
Nobelstraat 9B
6902 PH Zevenaar
KvK: 72989726
Tel. 088 116 8444
info@deltherma.com
Support: support@deltherma.com
088 116 8488

Partners

Heliotherm wordt in Nederland geïnstalleerd door Competence Partners. Ook in uw regio zijn er installateurs.

Deltherma is STEK gecertificeerd, heeft BRL6000-21 voor warmtepomp systemen op bodem- of aardwarmte, en is vakbekwaam voor installaties met propaan (R290) als koudemiddel.