R290 (Propaan)

R290 (Propaan)

De Natural Technology™ van Heliotherm blinkt uit in efficiëntie en het minimale GWP van 3. Het kan echter niet overal.

Een direct verdampend systeem met de Heliotherm warmtepomp moet altijd buiten worden opgesteld. Dit is noodzakelijk vanwege regelgeving met betrekking tot propaan binnenshuis. Propaan is met een dichtheid van 1.87 kg / m3 veel zwaarder dan lucht, wat weer zwaarder is dan methaan. Omdat het gas niet vervliegt, maar naar het laagste punt stroomt, bestaat explosiegevaar. (Bovendien is propaan een factor drie meer explosief dan methaan.)

DXNT
De Heliotherm Natural Technology, eveneens gemaakt van aluminium en gehard glazen panelen, staat in weer en wind buiten. Geen plastic onderdelen, geen schroeven. De aanvoer- en retourleidingen gaan onder de grond naar de technische ruimte toe. De NT reeks is leverbaar in direct verdamper, in grondgebonden uitvoering (horizontale of verticale bron) en nu ook in de lucht-water monobloc versie.

Contactgegevens

HELIOTHERM NEDERLAND
DELTHERMA B.V.
Nobelstraat 9B
6902 PH Zevenaar
KvK: 72989726
Tel. 088 116 8444
info@deltherma.com
Support: support@deltherma.com
088 116 8488

Partners

Heliotherm wordt in Nederland geïnstalleerd door Competence Partners. Ook in uw regio zijn er installateurs.

Deltherma is STEK gecertificeerd, heeft BRL6000-21 voor warmtepomp systemen op bodem- of aardwarmte, en is vakbekwaam voor installaties met propaan (R290) als koudemiddel.