Open bron

Open bron

Er zijn nog vele installaties met een Heliotherm op een open bron. Het zullen er nooit meer worden, helaas.

Alle, ook kleine bronsystemen moeten jaarlijks worden gecontroleerd en gerapporteerd aan de overheid. De goedkoopste systemen tot ca. 120 kW vermogen (dat volstaat voor 10 vrijstaande woningen) kunnen beter met een andere bron worden uitgevoerd. De kosten voor een dergelijk systeem bedragen ongeveer €80.000 door de verplichte richtlijnen. De onderhoudskosten per jaar bedragen om en nabij €5.000. Warmte-koude opslag (WKO) zien we voornamelijk in stedelijk gebied waar geen ruimte is voor meerdere lussen en voor grotere (vanaf 12 woningen) projecten.

Reparatie & onderhoud
Het jaarlijks onderhoud aan de bron is belangrijk. Bij storingen (vaak veroorzaakt door de bron) is het zaak de oorzaak te achterhalen en dit te voorkomen. Vriest de verdamper in, dan bestaat er een risico op lekkage. Omdat de water-water machines van Heliotherm identiek zijn aan de glycol-water machines, kan een bestaande open bron vervangen worden door een horizontale of verticale glycol bron.

Contactgegevens

HELIOTHERM NEDERLAND
DELTHERMA B.V.
Nobelstraat 9B
6902 PH Zevenaar
KvK: 72989726
Tel. 088 116 8444
info@deltherma.com
Support: support@deltherma.com
088 116 8488

Partners

Heliotherm wordt in Nederland geïnstalleerd door Competence Partners. Ook in uw regio zijn er installateurs.

Deltherma is STEK gecertificeerd, heeft BRL6000-21 voor warmtepomp systemen op bodem- of aardwarmte, en is vakbekwaam voor installaties met propaan (R290) als koudemiddel.