R744 (CO2)

R744 (CO2)

Het principe van constante circulatie van verdampende en condenserende kooldioxide is eenvoudig. Het systeem maken is dat niet.

Hoe en wat
Verticale grondboringen onder een hoek van 4º en een diepte van 80 meter met daarin koperen gesloten buizen en aan de bovenzijde een verdamper/condensor, waar de uitwisseling van energie met het R410A koudemiddel plaatsvindt. Het exacte boren, de koperen leidingen, de (eveneens koperen) warmtewisselaar en de aansluiting op de Heliotherm maken dit een van de meest complexe systemen met een investering groter dan voor welk ander systeem dan ook.

Efficiënt
Omdat hier, net zoals bij de horizontale direct verdampers, geen circulatiepomp is en omdat de warmte-uitwisseling in de verdamper sneller verloopt dan bij glycol als medium, zijn dit hoogst efficiënte warmtepomp systemen.

Dit kan niet iedereen
Slechts twee van de Heliotherm competence partners in Nederland zijn daarvoor opgeleid bij Heliotherm in Oostenrijk en kunnen zo’n systeem werkend opleveren. Actief koelen niet mogelijk, passief koelen eventueel wel mogelijk door eveneens tyleen lussen in het boorgat in te brengen. Het Enexis Huis in Zwolle heeft zo'n systeem, met daarbij ook nog glycol lussen in de bodem voor passief koelen.

Contactgegevens

HELIOTHERM NEDERLAND
DELTHERMA B.V.
Nobelstraat 9B
6902 PH Zevenaar
KvK: 72989726
Tel. 088 116 8444
info@deltherma.com
Support: support@deltherma.com
088 116 8488

Partners

Heliotherm wordt in Nederland geïnstalleerd door Competence Partners. Ook in uw regio zijn er installateurs.

Deltherma is STEK gecertificeerd, heeft BRL6000-21 voor warmtepomp systemen op bodem- of aardwarmte, en is vakbekwaam voor installaties met propaan (R290) als koudemiddel.